Lahodní cvrčci s česnekem 20g

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
30.7.2024
Možnosti doručení
Kód: 5448
99 Kč
Lahodní cvrčci s česnekem 20g
Pečlivé balení
Pečlivě zabaleno
99,8% úspěšnost doručení
Rychlé doručení
Rychlá expedice
Do 24 hodin na cestě
Skvělé ceny
Atraktivní ceny
Akce, slevy, výhodné balíčky

Lahodní cvrčci s česnekem

Vždy když navrhujeme nové koření, chceme se v první řadě vyhnout nezdravým dochucovadlům. Dále se snažíme, aby jsme přísad měli co nejméně, tedy ideálně dvě až tři. Samozřejmě ale zároveň chceme, aby byla chuť dostatečně výrazná a zachutnalo to pokud možno všem. Pro tyto účely je ideální právě česnek, který má pestrou chuť, známe ho například z brambůrek a málokdo nad ním ohrne nos. Lahodní cvrčci s česnekem tak jsou ideální kombinací, ať už cvrčky mlsáte sami u telky, nebo je nasypete přátelům jako pohoštění u stolu. 

Proč právě cvrčci

Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu. 

Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.

Použití

Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob. 

Můžete je ale přisypat například na salát, přidat místo krutonů do polévky, nebo jimi posypat nějaké další jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty. 

 

 

Způsob přípravy

  1. Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě. 
  2. Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
  3. V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů. 
  4. Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
  5. Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin. To se dělá především proto, aby Vás moc neškrábali v krku.
  6. Poté sušené cvrčky nakořeníme. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě. Používáme pouze přírodní koření, sůl případně cukr u sladkých variant.
  7. Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.  
  8. Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)

 

 

Trvanlivost

Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby. 

Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.

 

Složení

Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (96,7 %), sůl (2 %), česnek (1,3 %).

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1979 kJ/ 473 kcal
Tuky (mastné kyseliny) 22 g
- z toho nasycené 9,4 g
Sacharidy 6,5 g
- z toho cukry 0 g
Sůl 3,3 g
Bílkoviny 65 g
B12 24,06 μg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: