Medovina z Vysočiny 14% 0,5l




Medovina je druh nápoje, jehož původ můžeme vystopovat až do starověku, kdy se jednalo o nesmírně populární typ lihoviny Podle dostupných informací ji pili už samotní sumerové v 3. tisíciletí před Kristem. Především během středověku ji však výrazně překonala vína nebo také různé druhy destilátů. Ačkoliv ani dnes se nejedná o zvlášť rozšířený nápoj, nic to nemění na faktu, že je medovina velmi příjemným pitím, které si dokáže vychutnat téměř každý.
Naše medovina, která pochází z malé obce Osové na Vysočině, je výsledkem práce včelaře Václava Kosoura. Ten se osobně zasazuje o vznik produktu od A do Z. Jeho kvalitní med poskytuje skvělý základ pro vznik této výtečné medoviny.
Při servírování medoviny máme dvě možnosti. Buď ji můžeme podávat studenou o teplotě kolem 14°C do sklenky se stopkou nebo se dá medovina podávat ohřátá na teplotu cca 50°C. Taková medovina nejen lahodně chutná, ale také zahřeje během chladných večerů.
Dejte však pozor, abyste medovinu nepřehřáli nad cca 60°C. Při této teplotě totiž medovina ošklivě napění a její chuť se kazí. V obou případech servírování medoviny pak platí, že nejlepší je medovinu vychutnávat. Kopnete-li ji do sebe, moc si její lahodné chuti neužijete.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Likéry |
---|---|
Objem: | 500ml |
Obsah alkoholu: | 14% obj. |
Země: | Česko |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.